Ministerul Muncii,Familiei,Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice
Casa Judeteana de Pensii Constanta
Casa Judeteana de Pensii Constanta - slider

ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI

Adaugă întrebare

Adaugă întrebare

Nume *
Număr dosar *
Email ***
Telefon
Județ **
Oraș
Mesaj *
* - câmpuri obligatorii
** - doar cererile din județul Constanța vor fi analizate
*** - veți primi răspunsul direct pe email dacă acesta este completat corect
Pagina din 22   |   219 rezultate.
Pisica Mariana
27.12.2017
Am primit decizia de pensionare anticipata pe 21 decembrie. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot lucra o luna sau 2 pana imi depun cererea de lichidare de la firma. E o perioada aglomerata. Multumesc

Buna ziua,

va informam ca puteti continua activitatea cat timp  doriti fara a incasa pensia. Cand doriti sa incetati activitatea aduceti decizia de incetare a activitatii la Registratura si de la acea data veti incasa pensia.

Sarbatori fericite!

Marinescu mihai
22.12.2017
m am pensionat pe caz de invaliditate in 2010 cu grad 3 aproape dupa un an mi a sa dat gradul 2 de invaliditate dar a ramas aceeasi suma ca la gradul 3 nu exista diferenta intre gradul 3 si 2

Va rugam sa ne transmiteti Codul numeric personal si nr deciziei de pensionare!

Marinescu mihai
21.12.2017
am poprire din luna 5 2016 executor solomon neculai dosar ex silita 103 /2016 a dat catre executare la banca raiffesen de unde iau pensia si a dat si prin casa de pensii c ta la executor nu a ajuns decit ce a oprit banca dar de la casa de pensii nu sa virat nimic eu ca persoana am defibrilator montat si fac 4 insuline pe zi as ca eu nu pot sa vin sa stau multe ore la rand acolo va rog sa trimeteti la executor suma care sa strans la dv de un an si jumatate iar acum de curand imi opriti 450 de lei

Buna ziua,

pentru a va putea raspunde la solicitare va rugam sa ne transmiteti Codul numeric personal si nr deciziei de pensionare!

O zi buna!

Iovuta Gabriela
21.12.2017
Buna ziua! Ma scuzati ca va deranjej de la munca! Eu locuiesc in Germania, am decizia de pensionare, am trimis o parte de acte la d-stra, dar mai trebuie inca un formular si un cont de banca pe numele meu.Toate acestea le pot face cind vin, in primavara, in tara.SPER SA NU FIE PREA TIRZIU.Eu am trimis un CONT DE BANCA A SOTULUI MEU,cont in care el primeste pensia. Va multumesc anticipat pentru raspuns si urez la toti angajatii, un Craciun fericit si Un An nou cu bucurii !! Gabriela Iovuta.

Buna ziua,

va informam ca nu este tarziu sa rezolvati problema cand ajungeti in tara!

Sarbatori fericite!

Hartescu Alice Elena
21.12.2017
Buna dimineata, Am primit cuponul de pensie impreuna cu cupoanele CFR pentru 2018. O parte din ele (3), sunt sterse, nu se poate citi codul de bare, aproape nimic. Va rog sa mi comunicati ce sa fac sa obtin altele, bune. Multumesc pentru intelegere.

Buna ziua,

Va informam ca taloanele CFR sunt tiparite la Bucuresti si alte taloane CFR nu se mai tiparesc!

O zi buna!

 

Buchholzer Lucretia
09.08.2017
Buna dimineata,ma numesc Buchholzer Lucretia,am domiciliul stabil in Germania.Ce act imi este necesar sa dovedesc ca am ucrat cu carte de munca in Germania pt al atasa la vechimea anilor lucrati in Romania.Mentionez ca in Romania am lucrat 26de ani la Rompetrol. Ma intereseaza ce trebuie sa contina actul doveditor din Germania cu anii mei de munca ,dacüa trebuie tradus si legalizat .Multumesc

Buna ziua,

va informam ca puteti dovedi perioada lucrata in Germania cu orice act sau extras de vechime obtinut de la Statul German. Precizam ca acest act nu trebuie tradus sau legalizat.

O zi frumoasa!

Ablez Saidan
08.08.2017
Buna ziua, va rog sa-mi da-ti un raspuns la intrebarile urmatoare... 1.Tatal meu a decedat in data de 24.05.2017.In urma decesului a beneficiat de ajutorul de inmormantare,dar in schimb nu a mai primit pensia pe cele 24 de zile pe luna Mai 2017. DE CE? (Pensia ii era trimisa pe card). 2.In urma decsului tatalui,mama ar fi trebuit sa beneficieze de pensie de urmas...,dar ea era foarte bolnava suferind de boala Alzheimer in stadiu foarte avansat...La solicitarea mea catre casa de pensii pt a demara formalitatile pt pensia de urmas ,m-i s-a spus ca nu putem deoarece trebuie sa vina dansa personal sa solicite acest lucru.Le-am explicat doamnelor de la ghiseu ca acest lucru e imposibil deoarece nu este deplasabila si are si certificatul de incadrare in gradul de handicap grav care atesta acest lucru...Atunci m-i s-a spus ca doar prin instanta putem face ceva demersuri dar ca dureaza cateva luni... In tot acest timp starea de sanatate a mamei s-a agravat si a decedat pe 26.07.2017 adica la 2 luni dupa decesul tatalui... Resemnati cu gandul ca nu o sa putem sa mai facem nimic...am fost la Casa de pensii pt a intreba daca poate sa beneficieze de ajutor de inmormantare....RASPUNS: NU !!! DE CE MA ROG ? CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC OARE SA INDREPTATI ACESTE NEDREPTATI? TATAL MEU A COTIZAT LA FONDUL DE PENSII PESTE 40 DE ANI !!! ASTEPT RASPUNS !!!

Buna ziua,

Conform Legii 263/2010, art.125, ajutorul de deces se acorda in cazul decesului asiguratului sau al pensionarului, prin urmare, la data decesului mama dumneavoastra nu avea niciuna din aceste calitati.

Iordache Doina
08.08.2017
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu obtinerea unei adeverinte privind venitul pentru care platesc contributia de asigurari sociale pentru pensie si stagiul de cotizare. Mentionez ca sunt angajata si, pe langa veniturile din salariu beneficiez si de un venit suplimentar din cedarea folosintei apartamentului mostenit de la parinti. Trebuie neaparat sa ajung la Casa de pensii din Constanta sau pot trimite prin e-mail cererea si Cartea de Identitate scanata (eventual sotul meu, care este pensionar, poate depune cererea)? Daca se poate, la ce adresa de email? (am citit anterior ca a incercat cineva sa trimita dar adresa nu era valida). Multumesc anticipat pentru raspuns si va doresc o zi minunata!

Buna ziua,

va informam ca puteti trimite pe Email o cerere semnata si scanata insotita de copie dupa actul dvs  de identitate, in care solicitati adeverinta privind stagiul de cotizare.

 

Vintila constantin
08.08.2017
buna ziua,apelez din nou la bunavointa dv,cu o intrebare:sotul meu este in pensie de invaliditate grad 1 si cand am fost la co0misie mi-a spus ca nu poate sa-mi dea nerevizuibil pentru ca nu am anexa la fisa de calcul din care sa rezulte grupa de munca.cnp sotului este:1591004133124.va rog sa ma ajutati sa intru in posesia anexei.va multumesc mult si va doresc toate cele bune!!

Buna ziua,

pentru a ridica copie dupa buletinul de calcul de la dosar este necesar sa va prezentati la CJP Cta, la arhiva, In fiecare zi de Luni, orele 13.00 - 14.30 cu un cupon de pensie sau copie decizie.

SIMION MARIOARA
07.08.2017
BUNA ZIUA,MARIOARA SIMION MA NUMESC ,VA ROG SA MA AJUTATI SA INTRU IN POSES= IA PENSIEI MAMEI MELE ,NERIDICATA DIN 2015 ,VA ATASEZ DOCUMENTELE CE DOVEDE= SC CA POT INTRA IN POSESIA DREPTURILOR BANESTI..SA MI SPUNETI CE PASII AR T= REBUII SA MAI FAC , EU LUCREZ IN MANGALIA DREPT PENTRU CARE TREBUIE SA MI I= AU LIBER DE LA SUPERIORI ( SUNT COZI MARI LA DVSTRA ,AM FOST IN PRIMAVARA .= ...) PENTRU A VENI IN CONSTANTA . VA MULTUMESC ANTICIPAT !O ZI FRUMOASA VA DORESC ! Maria Simion , 0722.291742

Buna ziua,

asa cum ati fost informata telefonic, este necesar sa va prezentati cu actele care v-au fost comunicate la CJP Cta, Ghiseul 5, Parter.